8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Dilbeek: geen WK-selectie maar vol vertrouwen voor Talence!

De Dilbeekse meerkampen ben ik gestopt na 4 proeven. Niet omwille van achillespeesproblemen zoals te lezen was in de media. Maar simpelweg omdat na het hoogspringen bleek dat 8157ptn halen niet meer mogelijk was. Doorgaan om misschien 8000ptn te halen had geen enkel meerwaarde. Ook bestond dan de kans dat ik mijn achillespezen terug zou overbelasten.

Ik vind het zeer jammer dat ik op deze manier het WK moet missen. Langs de andere kant bekijk ik het positief en ben ik tevreden dat ik eindelijk (sinds 7 weken) terug een maximale inspanning heb kunnen doen zonder al te veel problemen aan de achillespezen. Het einde lijkt stilaan in zicht!

In Dilbeek kwam ik uit op 11″32-7m29-14m70 en 1m90. Prestaties die waarschijnlijk in de lijn liggen van de voorbereiding. Sinds Kladno, een zevental weken geleden, heb ik geen snelheidstrainingen meer gedaan.  Ik voelde in de opwarming al dat mijn benen niet meer gewend waren om aan 100% te lopen en dat gebrek aan vinnigheid miste ik eigenlijk in alle proeven. 

Het verdere verloop van het seizoen hoop ik  terug normaal te trainen. Dit mag normaalgezien geen probleem zijn, gezien de gunstige evolutie van de pezen. De voorbereiding voor de tienkamp in Talence 16-17september, begint morgen!