8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Dilbeek

 

Even de situatie schetsen.

Sinds mijn 8120ptn van Kladno leek Daegu de volgende tienkamp van het seizoen te worden. De trainingen werden dan ook verder gezet met het WK in het achterhoofd.
Volgens de regels van de IAAF mag er maar één atleet met een B-limiet (8000ptn) naar het WK. Sinds Thomas  8157ptn heeft gescoord, zijn we met 2 atleten die een B-limiet hebben. Thomas scoorde meer punten dan. Bijgevolg verloor ik mijn selectie. Als ik meer punten scoor dan Thomas, maar geen 8200 punten, word ik geselecteerd voor het WK. Alleen als één van ons twee de A-limiet (8200ptn) scoort, mogen we allebei naar het WK. Momenteel sta ik 16de op de wereldranglijst. Maar dit verandert niets aan de zaak.

Als ik nog kans wou maken op WK-selectie, moest ik dus nog deelnemen aan een meerkamp. Dilbeek leek ons de ideale meerkamp om onze kans te wagen. De planning werd dan ook in functie van de meerkamp in Dilbeek opgesteld.
Na Kladno heb ik last gekregen aan mijn achillespezen. De trainingen zijn niet helemaal volgens plan verlopen. Door de gunstige evolutie van mijn achillespezen de laatste dagen heb ik vandaag de knoop doorgehakt om in Dilbeek te starten.

Het idee dat ik geen perfecte tienkamp moet draaien om meer dan 8200 punten te scoren stemt me hoopvol! Meer dan ooit zal ik alles proef per proef bekijken om te zien of de achillespezen het houden en om te zien of + 8157ptn haalbaar is.

Thumbs up!

Groeten Hans