8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Einde indoorseizoen? – blik op het zomerseizoen

 Op zondag 29 januari nam ik deel aan de 60m en 60m horden op het Vlaams kampioenschap Indoor. De donderdag ervoor keerde ik terug van stage in Zuid-Afrika. De reis zat duidelijk nog in de benen: 7.22sec en 8.40 sec.

Een week later, op 4 en 5 februari, stond het Belgisch Kampioenschap Meerkamp op de agenda: een week van specifieke trainingen en rust hadden me goed gedaan. Na de goede stage in Zuid-Afrika konden we zien welke disciplines al goed zaten en welke proeven de volgende maanden nog extra aandacht verdienen.

Na een goede start in de 60m, voelde ik na 40m een pijnscheut in mijn rechter zijde. De laatste 20m kon ik niet meer voluit doortrekken. Met de 7.19sec die ik liet optekenen ben ik, gezien de omstandigheden, zeer tevreden.
Na de 60m passeerde ik nog even langs de kiné voor een behandeling, maar veel beterschap bracht dit niet. De enige wijze beslissing was dan ook om niet meer te starten in het verspringen en de rest van de meerkamp te laten voor wat het was.
Een verrekking van de schuine buikspieren is de diagnose. Een probleem dat zich in 2-3 weken zou moeten oplossen.

We zijn nu een week verder en het herstel verloopt goed. Ik zou graag al meer willen trainen maar het verleden heeft me geleerd dat tijd nemen en niet forceren de enige juiste weg is. Na het stevige trainingsblok dat ik in Zuid-Afrika afwerkte, is enkele weken gas terugnemen ook helemaal niet erg.

Mijn indoorseizoen zit er hoogstwaarschijnlijk op.
Als ik de volgende twee weken voldoende hersteld ben, neem ik op het BK Indoor (26 februari) nog deel aan aan het kogelstoten en het hoogspringen.
Ben ik niet voldoende hersteld, dan zit het indoorseizoen er voor mij op.
Ik had graag wat meer wedstrijden willen doen. Daar train je immers voor.
De eerste outdoorwedstrijden zijn gepland in mei.

De volgende weken hoop ik terug het normale trainingsschema te kunnen hervatten. Van 10-30 april staat de volgende stage gepland in Zuid-Spanje. Indien de koude temperaturen in België blijven aanhouden, trek ik er in maart nog eens tussenuit om mijn voorbereiding op London zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Trainen in warme omstandigheden geeft immers zoveel meer rendement!

Keep you posted!

 

Hans