8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

EK indoor Parijs

Het EK indoor in Parijs staat voor de deur! Nog een kleine week aftellen…

Woensdag vertrekken we met de Thalys naar Parijs. Dat wil zeggen dat ik daar nog 2 dagen heb om mijn weg te vinden in het Palais Omnisport Paris Bercy, de sfeer van het kampioenschap opsnuiven en volledig in de ‘mood’ komen.

Naast mezelf heeft ook Thomas Vanderplaetsen zijn ticket voor Parijs op zak. Samen met Sara Aerts staat de teller op 3 meerkampers. Dit zou wel eens de grootste meerkampdelegatie voor België ooit op een indoorkampioenschap kunnen zijn. Om maar te zeggen dat de meerkamp in België in de goede richting evolueert.

Sinds het Belgisch kampioenschap meerkampen werden de trainingen afgebouwd en werd er extra op techniek gewerkt. Voornamelijk de techniek van hoog, horden en polsstok werden nog wat bijgeschaafd. De laatste dagen gaan de trainingen erg goed en ik hoop dan ook dat ik dat in Parijs kan laten zien.
Doordat ik een dikke week wat ziekjes ben geweest, voel ik wel dat ik bij langer loopwerk wat sneller op mijn adem trap. Maar dat zijn zorgen voor de zevende proef (1000m).
Ik hoop in de aparte onderdelen mijn beste prestaties van het seizoen neer te kunnen zetten. In totaal is een nieuw persoonlijk record het doel. Een totaal van 5800-5900 punten moet mogelijk zijn.

Mijn huidige record is 5747 punten:
60m: 7.24sec.
Verspringen: 7.26m
Kogelstoten: 15.37m
Hoogspringen: 1.87m
60m horden: 8.45sec.
Polsstokspringen: 4.70m
1000m: 2.39.25

Sara werkt vrijdag haar vijfkamp af. Thomas en ik worden op zaterdag en zondag in de arena verwacht om het beste van onszelf te geven.
Live resultaten zijn te volgen via volgende link: www.paris-2011.com

Groetjes,

Hans