8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Mijn favoriete spaghetti!

Pasta

Als sporter staat pasta wekelijks enkele keren op mijn menu. Dit is niet onlogisch als je weet dat 50% van onze dagelijkse energie wordt geleverd door koolhydraten. Pasta is dus ideaal om die koolhydraten aan te vullen. Een van mijn favoriete pasta’s is een echte klassieker en  voor mij een van de lekkerste pasta’s die er zijn: spaghetti bolognese.

In de winkel vind je tegenwoordig een groot assortiment aan verschillende pasta’s. Er is een enorme keuze uit verschillende vormen, kleuren en gaartijden van pasta. Persoonlijk heb ik liever niet al te dikke spaghetti en indien mogelijk tracht ik volkoren spaghetti te eten. De vliesjes van de tarwekorrels zitten mee verwerkt in volkoren pasta waardoor er meer voedingsstoffen in zitten. Doordat volkoren pasta veel meervoudige koolhydraten bevat, zal de energieopname trager zijn en je bloedsuikerspiegel lager. Beter voor je gezondheid en bovendien zal je minder snel terug een hongergevoel hebben. Kies dus bij voorkeur volkoren pasta.

Pasta maak ik steeds met verse tomaten. Probeer tomaten uit blik te vermijden als je lekker verse tomaten kan gebruiken! Andere groenten die niet mogen ontbreken in mijn perfecte spaghetti zijn verse selder, ui, worteltjes, paprika, champignons en knoflook. Als vlees gebruik je best mager gehakt dat bereid is met meervoudige onverzadigde vetzuren. Olijfolie is hier een goed voorbeeld van. Een voordeel van allemaal gezonde producten te gebruiken is dat je niet zuinig moet zijn met je saus! Neem gerust een extra schep op je bord als je dat lekker vindt.
Om alles op smaak te brengen gebruik ik zout, peper, cayennepeper, oregano en enkele druppeltjes tabasco. Een goede afkruiding geeft je spaghetti bolognese de perfecte smaak!  Ik verkies een licht pikante saus bij mijn spaghetti.  

Nu heb je alle informatie om een lekkere en gezonde spaghetti te bereiden. Helemaal volgens de regels van het Eet.Leer.Leef concept! Smakelijk!