8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Götzis dag 1: 3 PR’s en ‘overnight leader’

Dag 1 in Götzis zit er op! Zoals eerder al gemeld ben ik reeds geselecteerd voor de Spelen en hebben we niet echt naar deze tienkamp toegewerkt. Het belangrijkste aan deze meerkamp is alle proeven eens testen en kijken aan welke proeven er nog gewerkt moet worden richting Londen.

De omstandigheden in Götzis waren op deze eerste dag schitterend: een top deelnemersveld, schitterend weer en véél toeschouwers en supporters!

De dag begon goed met een persoonlijk record in de 100m. Na een goede start bleef ik gecontroleerd technisch goed lopen. Met een meewind van 1.0 m/s dook ik voor de eerste keer onder de 11 seconden: 10.96! Zalig!

In het verspringen lukte ik in de eerste poging een mooie sprong van 7m62! Opnieuw een PR! Sprong twee en drie waren ongeldig. Met deze prestatie was ik de beste van alle tienkampers: ‘Golden Coin in the pocket! Ka-Ching!’

Het kogelstoten begon moeizaam; de tweede poging was zeer goed maar buiten de zone; in de derde poging stootte ik de kogel 15m23 ver. Een goed resultaat zonder meer!

Het hoogspringen ging de laatste weken op training zeer goed! Wie me 5 jaar geleden had zien springen zou nooit gezegd hebben dat ik vandaag 2m06 zou springen! Wederom goed voor een persoonlijk record!

De laatste proef van de dag, de 400m, liep ik goed zonder in de laatste 100m echt dood te gaan: 49sec54. Een degelijk resultaat.

Na dag 1 sta ik eerste in de rangschikking met 4334 punten: ik mag mezelf de ‘overnight leader’ noemen! Leuk maar ik ben niet met de rangschikking bezig! Morgen nog 5 proeven te gaan. Opnieuw 5 proeven om te zien waar we staan en waar eventueel aan gewerkt moet worden!

Nog even meedelen dat Sara Aerts aan een mooie zevenkamp bezig is. In de 100m horden liep ze naar een nieuwe besttijd in 13.06 (=limiet EK Helsinki). Hoogspringen 1m64, kogelstoten een mooie 13m61 en knallen deed ze nog in de 200m: 23sec47! Sara is nog in de running om de limiet voor het EK (6000 punten) of de Spelen (6150 punten) te halen.
Ook Cedric Nolf is aan een degelijke tienkamp bezig.

Nu eten, laten loswerken, even ontspannen en hopelijk goed slapen om er morgen weer in te vliegen!

De resultaten zijn onder andere te raadplegen op de officiële site van de Hypo meeting:
www.meeting-goetzis.at

Keep you posted!

Hans