8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Götzis dag 1

Dit weekend staat de legendarische meerkamp in het Oostenrijkse Götzis op het programma. 18 van de 27 atleten die aan de start komen, hebben een persoonlijk record staan van meer dan 8000 punten. Aangevuld met enkele jonge honden, die niets te verliezen hebben in dit internationale veld, is dit dus een deelnemersveld om duimen en vingers bij af te likken.
Ook de weergoden zijn de meeting dit jaar goedgezind: na een frisse ochtend kwam de zon er rond de middag door en tegen de late namiddag scheen deze volop. Samen met een matige wind een ideaal klimaat om topprestaties te leveren!

Hans is naar Götzis afgezakt om een gooi te doen naar het minimum voor het het WK in Daegu (8200 punten). Hans zijn vormpeil is goed, dus we verwachten ons aan enkele mooie resultaten.

In de 100m zat Hans er al direct op: nieuw pr 11.10 sec.(wind +0.9). Ook in het verspringen was het meteen raak: pr met 7.50m. Om de voet te sparen, hield Hans het na één poging voor bekeken. Extra veel tijd om wat uit te rusten voor het kogelstoten. De opwarming kogelstoten verliep vlekkeloos: vlot 14m uit stand. En plots black-out: eerst een nulpoging, daarna 13.35m en ook de laatste poging was ongeldig. Het moet al van bij de cadetten of scholieren geleden zijn dat Hans niet verder geraakte dan 13.35m. Dik balen! Maar ook dat is meerkamp…En dan moet je je weer opladen voor hoogspringen. Wegens last aan de voet, was dit vooraf de meest onzekere proef. Maar Hans deed het SCHITTEREND! Feilloos over 2.00m! Zijn derde persoonlijke record van de middag en een mentaal belangrijke barrière overwonnen! Hans was back in business! De dag afsluiten deed Hans met een degelijke 400m: 49.58sec.
Na dag 1 staat Hans op de 16de plaats met 4099 punten. Het belooft morgen nog een zeer interessante tweede dag te worden. Trey Hardee staat los op kop met 4553 punten, Kasyanov op twee (4290 punten), Pahapill op drie (4172 punten) en Sintnicolaas staat voorlopig zevende (4153 punten) . Het hele deelnemersveld ligt op een hoopje bij elkaar: tussen plaats 3 en 16 liggen nog geen 100 punten verschil! Spannend!

Ook nog even meedelen dat Thomas Van Der Plaetsen aan een zeer mooie tienkamp bezig is. Zijn prestaties op de respectievelijke proeven zijn: 11.31-7.42-12.80-2.09-49.60 en 17de na dag één met 4083 punten. In het hoogspringen kwam hij zelfs even kletsen uitdelen aan de wereldtop en deze proef winnen. Proficiat!
Trey Hardee komt van een andere wereld: 4553 punten na dag één en op weg om het Amerikaanse record van Dan O’Brien te verbreken! Respect!

Als supporters kunnen we na deze eerste dag bevestigen wat we al wisten: meerkamp blijft één van de mooiste disciplines uit de atletiek om te volgen! En vandaag is nog maar eens gebleken dat de vuistregels van de meerkamp altijd gevolgd moeten worden. Vuistregel 1: proef per proef. Stelregel 2: een tienkamp is niet gedaan tot de tien nummers afgewerkt zijn! Morgen nog 5 proeven af te leggen. Wij zijn er alvast klaar voor!

Hans keep up the good work!