8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Götzis dag 2: Winnaar, BR, BWJP


Na een schitterende dag 1 volgden vandaag nog 5 proeven.

In de 110m horden liep ik een nieuw persoonlijk record. Na een sterke race finishte ik in 14sec55 (wind 0.4m/s).

Het discuswerpen verliep iets minder vlot dan gehoopt. Daar waar ik twee weken geleden nog 51m89 kon werpen, bleef ik vandaag steken op 45m45. Ik kan beter maar niet vandaag dus.

Ook in het polsstokspringen zette ik een nieuwe bestwaarde neer: 4m96. Een hele mooie reeks! De 5m lonktJ Bij thuiskomst eens voor nieuwe, zwaardere  stokken kijken denk ik.

Het speerwerpen werd een thriller: na 59m62 in de eerste poging volgde een slechte tweede poging. In de derde poging kon ik uithalen met 64m15. Mooi resultaat!

Dag één had ik afgesloten als ‘overnight leader’. Op dag twee was het haasje over in de top-4. Voor de afsluitende 1500m stond ik op een derde plaats:  27 punten achter Eelco Sintnicolaas, 19 punten achter Pascal Behrenbruch.
1500m is mijn sterkste onderdeel ten opzichte van andere tienkampers.  Behrenbruch is de mindere loper, hem moest ik niet vrezen. Eelco kan wel een mooie 1500m neerzetten: 4 seconden moest ik voor hem finishen.

Na een tactisch zeer goed gelopen race finishte ik in  4’20’87. Eelco finishte na 4’26’98! Meer dan 4 seconden dus! 

Yes, Ik ben de winnaar van Götzis 2012! Wie had dat ooit gedacht! En dat met een verpulvering van mijn persoonlijk record van 8200 naar 8519 punten. Ongelofelijk!
Deze prestatie is eveneens goed voor een nieuw Belgisch record, goed voor een plaats in de top 50-aller tijden en op de wereldranglijst sta ik momenteel op plaats 1! Echt Super!

Het was een super meerkampweekend, niet alleen voor mezelf maar ook voor de toeschouwers: de meerkamp bleef spannend tot de laatste meter gelopen was!
Eelco, roomie, trainingsmaat, een dikke proficiat met je prestaties: een nieuw Nederlands record (8506 punten) en je definitieve ticket voor de Spelen!
Cédric Nolf zette een verdienstelijke prestatie neer: 7638 punten. Veel succes in Helsinki!

Voor trainingsmaatje Sara Aerts een dikke proficiat met het behalen van het ticket voor het EK in Helsinki 6077 punten. Nog een aantal dingen finetunen en dan zit de olympische limiet (6150 punten) er zeker in ! Go for it, girl!

Ook nog even meedelen dat Tia Hellebaut een mooie 1m96 als seizoen opener sprong in Rabat!

De bende van Wim is goed begonnen!

Bedankt aan alle trainers, coaches, sponsors, supporters!
Nu even genieten! Een week mijn lichaam volledig laten uitrusten om er daarna weer in te vliegen in de laatste rechte lijn naar London!

London calling!

Hans