8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Gotzis dag 2

Na een goede eerste dag, was op dag twee nog alles mogelijk voor Hans. De A-limiet (8200 punten) halen voor het WK in Daegu en de Olympische Spelen in Londen lag nog binnen handbereik, maar dan moesten alle proeven wel op hoog niveau zijn.

De weersomstandigheden waren in ieder geval ideaal: de zon scheen volop en de thermometer steeg tot zo’n 27 graden.

Voor de horden werd Hans ingedeeld in een reeks met mannen die allemaal sneller liepen dan hem. Niet slecht want zo kon hij zich optrekken aan dit deelnemersveld om een mooie tijd neer te zetten. 14,96 seconden was helaas niet de tijd die hij wou lopen. Maar geen erg, nog 4 proeven om te knallen.

In het discuswerpen liet Hans een degelijke 46.35m opmeten.
In het polsstokspringen werd Hans ingedeeld in groep B. In deze groep had hij het beste persoonlijk record (4,90m) staan. De aanvangshoogte 4,46m klaarde Hans zonder problemen. 4,56m sloeg hij over en 4,66m lukte niet. Een prestatie onder zijn niveau. De limiet leek nu wel heel ver weg. In het speerwerpen kon Hans de speer nog 60,85m ver in het gras prikken.

Hans had nu nog één doel voor ogen: de 1500m naar zijn hand zetten. In het hele deelnemersveld had enkel Leonel Suarez een beter persoonlijk record staan. Na een iets te  snelle 1000m (2’49) was het voor Hans vooral in de laatste 100m knokken om nog als eerste over de streep te komen. Maar in een tijd van 4’21”90 wist Hans deze 1500m nog te winnen en zo een ‘Götzis Golden Coin’ mee naar huis te nemen (de winnaar van elke proef krijgt dit gouden muntstuk als beloning). Na tien proeven kwam de teller op 8045 punten te staan. Hans behaalde hiermee de 11de plaats. Voor Hans was het al de 6de keer dat hij meer dan 8000 punten scoort.

Trey Hardee ging uiteindelijk met de winst aan de haal met 8689 punten. Suarez (8440) en Pahapill (8398) mochten de top drie vervolledigen. Thomas werd 13de met een verpulvering van zijn persoonlijk record naar 7973 punten.

Samengevat was dit een weekend met ups en downs: superprestaties in de 100m, ver, hoog en 1500m. Maar ook enkele proeven waar lessen uit getrokken moeten worden: kogel en polsstokspringen.

Hans behaalt met 8045 punten de B-limiet voor het WK in Daegu. Dit wil zeggen: als niemand beter doet dan deze 8045 punten, gaat Hans naar Daegu eind augustus. Doet er wel iemand beter, maar scoort deze atleet geen 8200 punten (=A-limiet) dan moet Hans thuisblijven. Aangezien Hans in topvorm verkeert, gaat hij binnen twee, vier of zes weken nog starten in een meerkamp (Kladno, Europabeker of Ratingen). Samen met Wim wordt dit de volgende dagen verder besproken.

Als toeschouwer blijft Götzis één van de mooiste meerkampen om mee te maken. Het was een weekend van verschillende emoties: spanning, grote vreugde maar ook teleurstelling. Uiteindelijk mogen we toch heel tevreden zijn. Hans, op een dag zullen alle puzzelstukjes samenvallen en ga je iedereen verrassen! Keep up the good work! Wij zullen er in ieder geval volgend jaar weer bij zijn in Götzis!