8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Götzis: ups en downs: 8045 punten

Götzis 2011 zit er alweer op. Hieronder een terugblik op een bewogen weekend.

DAG 1

100m
Een nieuw persoonlijk record met 11″10 (+0,9m/s). Superstart. Met dit resultaat kan ik alleen maar tevreden zijn.

Verspringen
In de eerste poging lukte ik meteen 7m50 (-0,3m/s). De laatste weken had ik wat last aan de enkel en ik wou dus geen risico’s nemen. Met een nieuw persoonlijk record op zak was het inpakken voor de volgende proef!

Kogelstoten
De opwarming was goed: 14m uit stand en een makkelijke 14m90 met aanglijden. De wedstrijd verliep helaas minder soepel. Ongeldig in de eerste poging. Een mislukte worp met 13m35 (gelukkig stampte ik tegen de balk van frustratie en niet erop). En een ongeldige worp om te eindigen (mijn linkervoet stond bovenop de balk). Doordat ik de kogel ongeveer twee meter minder ver stootte dan anders zag ik in deze proef maar liefst honderd punten verloren gaan! Zacht uitgedrukt is dit kl***!

Hoogspringen
In het begin van de wedstrijd sprong ik nog voorzichtig om mijn enkel te testen. Maar snel kreeg ik meer en meer vertrouwen in de enkel en mijn sprongen op 1m97 en 2m00 waren heel proper. Zelfs op 2m03 had ik nog een verdienstelijke poging. Opnieuw een persoonlijk record! (oud pr 1m96).

400m
In de eerste 200m blies de wind hard in het nadeel. Toch liep ik nog een degelijke 49″58.

DAG 2

110mH
14″96 (-0,8m/s). Na een race met te veel fouten was dit dan ook een matige tijd. Over mijn race ben ik absoluut niet tevreden. Voor dit onderdeel is er duidelijk werk aan de winkel.

Discuswerpen
Bij het inwerpen vlogen de discussen lekker door de lucht. In de eerste poging kwam ik met mijn voet op de rand waardoor deze worp ongeldig was(47-48m). De tweede worp heb ik wat ingehouden, maar deze worp was toch nog goed voor 46m31. De derde poging was geforceerd en heb ik ongeldig gemaakt.

Polsstokspringen
De aanvangshoogte van 4m46 overschreed ik vlot. 4m56 heb ik overgeslagen. Bij 4m66 had ik tweemaal voldoende hoogte maar geen diepte waardoor ik nog net de lat mee had bij het vallen.

Speerwerpen
De laatste weken heb ik op training gewerkt aan enkele technische aanpassingen. Ik had wat moeite om deze nieuwe techniek om te zetten na een snelle, lange aanloop. Resultaat: 60m85. Ik had op meer gehoopt, maar dit was een goede eerste test.

1500m
Vooraf had ik mij als doel gesteld om deze proef te winnen. De eerste wedstrijdhelft was te snel, waardoor het een lange laatste ronde werd. Maar ik verdiende wel wat pijn vond ikzelf :). Toch nog winst in 4’21″86.

Ik heb gemengde gevoelens over afgelopen weekend: enerzijds is mijn vorm erg goed, anderzijds ben ik op twee proeven heel zwaar de mist in gegaan. Daardoor was een mooi eindtotaal niet meer mogelijk. Ondertussen ben ik zes keer boven 8000 punten gegaan. Deze cijfers zijn mooi voor de statistieken maar daar houdt het voor mij ook op. Gedane zaken nemen geen keer. Op naar de volgende tienkamp. Ik heb er nu al zin in!