8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Kladno dag 1

Twee weken geleden heeft Hans zijn eerste meerkamp van het seizoen afgewerkt in het Oostenrijkse Götzis. 8045 punten was toen het resultaat. Voldoende voor de B-limiet om naar het WK in Daegu te mogen afreizen. Niet voldoende voor de A-limiet. Dit wil zeggen: als er geen enkele belg beter doet dan zijn 8045 punten, mag Hans deelnemen aan het WK in Daegu. Scoort er toch een Belg beter dan 8045 punten maar geen 8200 punten (=A-limiet) dan moet Hans thuis blijven. Aangezien Hans in goede vorm verkeert en het zekere voor het onzekere wil nemen, neemt hij dit week-end deel aan de meerkamp in Kladno, in de buurt van Praag.

De eerste keer op een meeting is altijd spannend: hoe is het hotel, het eten, de piste, de supporters, enz. De sfeer is gemoedelijk: niet overdreven veel supporters, wel een goede ambiance en het deelnemersveld is een mix van topatleten en aankomend Tsjechisch talent. Ook het weer was ons vandaag goed gezind: afwisselend bewolkt met hier en daar een druppel regen, lekkere temperaturen (26°C) maar ook een stevig windje (dat al eens wilde draaien).

In de 100m was Hans als een speer vertrokken (reactie: 0.107). Helaas blies de wind nogal hard in het nadeel (-2.4m/s). Bij die wind mag Hans zijn 11.25 sec. zeker gezien worden. Voor de punten niet de beste start, maar de snelheid zit wel goed en dat moet hij onthouden.

In het verspringen kon Hans zijn goede vorm van Götzis bevestigen: 7m45 ver. Hij werd daarmee tweede in deze proef achter Krauchanka.

Het kogelstoten. Misschien wel de spannendste proef van het week-end. Hier had Hans het een en het ander recht te zetten na zijn uitschuiver in Götzis. Met een worp van 15m04 zette Hans hier een zeer mooie prestatie neer!

In het hoogspringen behaalde Hans 1m92. 1m95 miste hij net. Een prestatie op niveau.

In de afsluitende 400m was de wind ondertussen gaan liggen. Ideale omstandigheden dus voor deze proef. Met Coertzen in de baan naast hem, had Hans de ideale haas voor zich om naar 49.00 sec. te snellen. Een mooie tijd aan het einde van deze eerste dag meerkamp.

In de tussenstand staat Hans momenteel op de vierde plaats (4112 punten), achter Draudvila (4225 punten), Chinin (4164 punten) en Karpov (4143 punten). Nog even meegeven dat van de toppers Sebrle niet echt goed bezig is (3780 punten) en Krauchanka niet meer aan de start is verschenen bij het hoogspringen.

Hopelijk zijn de weergoden Kladno morgen opnieuw goed gezind en kunnen er opnieuw mooie prestaties geleverd worden!

Hans keep up the good work!