8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Kladno dag 2

Na een gunstige eerste dag, wou ik vandaag proberen om over de hele lijn degelijke prestaties neer te zetten. De weersomstandigheden waren bijna ideaal: zon, 28 graden enkel de wind wilde niet helemaal meewerken.

Net zoals gisteren middag blies de wind ook vanochtend weer heerlijk in het nadeel (-2.6). Over mijn horden race zelf ben ik ook niet helemaal tevreden, maar een beter tijd had er met minder tegenwind zeker ingezeten. 15.02 sec is te traag (lees: te veel puntenverlies) om een mooi eindtotaal neer te zetten.

In het discuswerpen had ik vandaag niet het goede gevoel te pakken: een zeer matige reeks met als beste worp 43.67m. Met deze prestatie mag ik echt niet tevreden zijn.

In het polsstokspringen kende ik een moeilijk begin. Ook technisch liep het allemaal niet zoals George het me op training laat doen. In deze proef ben ik duidelijk nog op zoek naar het goede gevoel dat ik in de winter te pakken had. 4m60 is niet super, maar ten opzichte van mijn beste meerkamp wel een verbetering (was 4m56).

Nog twee proeven te gaan. Maar zoals men zegt: ‘een tienkamp is pas gedaan als alle proeven afgewerkt zijn’. In het speerwerpen wist ik de speer 66.21m ver in het gras te prikken! Een nieuw persoonlijk record in het speerwerpen en een hele verbetering ten opzichte van de worp in mijn beste meerkamp (was 63.85m).

Opeens kwam het Belgisch record (8142punten van Frederic Xhonneux) in het vizier J. Ik moest de 1500m dan wel in 4.18.50 lopen. Op papier was dit een haalbare kaart, maar de vermoeidheid begon ook wel door te wegen. Twee meerkampen afwerken in 2,5 week tijd kruipt toch in de benen. Uiteindelijk liep ik toch nog een seizoensbeste van 4.21.78!

Geen Belgisch record maar wel een mooi persoonlijk record! Een nieuwe barrière doorbroken: 8120 punten! Met deze prestatie mocht ik zelfs mee het podium opklimmen. Enkel Leonel Suarez deed beter. In dit deelnemersveld ben ik toch wel heel trots op mezelf dat ik hier tweede ben geëindigd! Willem Coertzen vervolledigde het podium.

Ik ben tevreden met het eindresultaat maar het is ook spijtig van de stevige tegenwind in de spurtnummers en ondermaatse prestaties in het discuswerpen en polsstokspringen.

Nu ga ik genieten van een weekje platte rust om mijn lichaam helemaal terug fris te krijgen om verder te werken naar de wedstrijden en meerkamp(en) later op het seizoen.

Thanks for all the support!