8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

KVV en BK indoor: zilver en nieuw PR!

Het Vlaams en Belgisch kampioenschap meerkamp zit erop. Ik ging met de ambitie naar het kampioenschap om mijn eigen pr (5711ptn) te verbeteren en om te kijken waar ik sta in de zeven disciplines. Uiteindelijk werd ik tweede achter Thomas Vanderplaetsen, verbeterde ik mijn persoonlijk record naar 5747 punten en werd het vooral ook een zeer leerrijk weekend.

60m: 7.24sec.
Ik miste mijn start een beetje, daarna kon ik wel goed blijven doorlopen.

Verspringen: 7.26m
Tevreden over mijn wedstrijd. Zonder de plank te raken 7.26m. Dat opent perspectieven.

Kogelstoten: 15.37m
Supergevoel in de opwarming met worpen vlot over de 15m. Eerste twee worpen iets te veel kracht willen bijsteken. Maar laatste poging mijn cool kunnen bewaren. Tevreden.

Hoogspringen: 1.87m
Weinig gevoel boven de lat. De volgende weken zullen we aan hoogspringen nog wat extra aandacht moeten schenken om in Parijs de lat hoger te kunnen leggen.

60m horden: 8.45sec.
Voluit mee willen gaan in de start, daardoor helaas vol in de eerste horde. Op 60m maak je deze fout niet meer goed. Heel teleurgesteld. Op het BK indoor (20/02) een laatste keer de start fine-tunen om terug dat goede gevoel te hebben.

Polsstokspringen: 4.70m
Ik begin er steeds meer gevoel voor te krijgen. In stijgende lijn!

1000m: 2.39.25
Te traag vertrokken. Na 400m doorgekomen in 65sec. Dan weet je dat een superchrono onhaalbaar is. Volgende keer de kop pakken en zelf het tempo bepalen. http://www.youtube.com/watch?v=Xz3h4D01Uls

Zevenkamp: 5747 punten
Nieuw PR!

Wim en ik hebben deze meerkamp als doorgedreven training aangepakt in de aanloop naar het EK indoor in Parijs op 5 en 6 maart. Mijn doelstelling was om een persoonlijk record neer te zetten. Dat is me gelukt! Ik ben er van overtuigd dat ik binnen 4 weken, wanneer ik helemaal fris zit, nog heel wat progressie kan maken. Ik heb er alleszins alle vertrouwen in na dit weekend.

Volgende week nog stevig doortrainen om nadien af te bouwen naar Parijs.

Nog even meedelen dat Thomas Vanderplaetsen een nieuw BR heeft gevestigd: 5901 punten. Een superdikke proficiat voor hem! Verzorg je goed en als het goed is, zien we elkaar terug in Parijs!
Het was ook leuk om Frederic Xhonneux terug in competitie te zien! Keep up the good work en dan zien we elkaar in de zomer weer op de tienkamp.

En er is nog nieuws te melden: het wereldrecord zevenkamp werd dit weekend aangescherpt! De Amerikaan Ashton Eaton totaliseerde 6568 punten! Om aan dit duizelingwekkende aantal punten te komen deed hij volgende prestaties: 6.66sec-7.77m-14.45m-2.01m/7.60sec-5.20m-2.34.47! Congratulations!