8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

London: laatste rechte lijn

De meerkamp in Götzis ligt alweer enkele weken achter ons. Na een weekje rust, is de laatste rechte lijn richting London nu echt ingezet. Na enkele stevige trainingsweken stonden vorig weekend (16-17/06) de Belgische Kampioenschappen op het programma. In de 110m horden maakte ik een valse start in de reeksen waardoor ik me niet kon plaatsen voor de finale. Het discuswerpen was een moeizame wedstrijd maar ik wierp de discus toch nog 48m54 ver.

Vorige week donderdag ben ik op stage vertrokken naar Antibes, in Zuid-Frankrijk. Het weer in België blijft kwakkelen en op stage is de focus toch iets scherper dan thuis. Ook kan ik er optimaal genieten van de rust. De meerkamp in Götzis lijkt helemaal verteerd en op training kan ik weer helem

aal voluit gaan.

De volgende weken ziet mijn planning er als volgt uit:
21-30/06 stage in Zuid-Frankrijk
05/07 Meeting International de Liège: driekamp (100m, discus, hoog)
half/07 te bepalen wedstrijd?
23/07 vertrek voorbereidingsstage Olympische Spelen in Zuid-Frankrijk
08-09/08 tienkamp Olympische Spelen in London

De afgelopen twee dagen werd in Eugene de tienkamp afgewerkt op de Amerikaanse Trials. Ashton Eaton verpulverde er zijn persoonlijk record en brak het elf jaar oude wereldrecord van Roman Sebrle! De nieuwe bestwaarde in de meerkamp bedraagt nu 9039 punten! Superprestatie! De absolute topfavoriet is dus gekend. Wereldranglijstaanvoerder mag ik me dus niet meer noemen.

Volgen

Keep you posted,de week staan de Europese Kampioenschappen op het programma. Veel succes aan alle Belgen die er zullen deelnemen, in het bijzonder aan trainingsmaatje Sara Aerts. Gaan voor die olympische limiet, you can do it! Slecht nieuws voor Thomas van der Plaetsen: hij sukkelt met een hamstringblessure en moet verstek geven voor het EK. Daardoor ziet hij zijn laatste kans op een olympisch ticket aan zijn neus voorbijgaan! Thomas, verzorg je goed!

Hans