8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Operatie enkel

Vorige week vrijdag (1 maart) heb ik mijn enkel omgeslagen tijdens het polsstokspringen. Bij mijn allereerste sprong kwam ik niet voldoende ver op de mat om op mijn rug te landen. Bij het neerkomen op mijn voeten hoorde ik een doffe krak in mijn rechter enkel. Het besef dat ik voor enkel weken zoet zou zijn met revalideren was er meteen.

Een echografie en Rx dezelfde dag nog in Pellenberg bevestigden mijn vermoeden: een scheur in het anterieur talofibulair ligament. Het goede nieuws was dat de andere ligamenten volledig intact waren en een snelle hervatting mogelijk zou zijn.

Vandaag moest ik nog onder de NMRi (scanner) om na te gaan of er kraakbeenletsel was. Hetgeen we niet hadden verwacht bleek toch waarheid. Een stukje van het kraakbeen is losgekomen bij het verstuiken van de enkel. Dit moet operatief verwijderd worden aangezien dit stukje kraakbeen schade kan aanrichten aan de rest van het gewricht mocht het blijven zitten. Morgenvroeg 7u lig ik op de operatietafel.

Het herstel van dit letsel gaat langer duren dan de enkele weken waar we eerst vanuit gingen. De specialist heeft afgeraden om te starten in Götzis. Met pijn in het hart aangezien ik hier vorig jaar het hoogste schavotje mocht betreden en meer nog omdat het simpelweg een fantastische wedstrijd is.
Het leven van een topsporter is met ups and downs. Het behoeft geen tekening om te zien waar ik me nu bevind.

Na de operatie weet ik hoe ik de volgende weken kan indelen en hoe het verloop van het seizoen er kan uitzien.

Keep you posted!

Hans