8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Record Bank Flanders Indoor – knieblessure

Gisteren nam ik deel aan de Record Bank Flanders Indoor in Gent. Op de 60m kwam ik tot 7.18 sec. In het kogelstoten landde de kogel 15m08 ver. Het verspringen heb ik links laten liggen. Een viertal weken geleden heb ik, op stage in Zuid-Afrika, een scheurtje in mijn MCL (Mediale Collaterale Ligament) van de linkerknie opgelopen. De landing in de zandbak, die nooit helemaal te controleren is, zou de problemen aan mij knie kunnen verergeren.
‘Elk nadeel heb zijn voordeel’ (dixit Johan Cruijff).
Deze blessure wil niet zeggen dat ik niet meer kan trainen. Het ‘voordeel’ van deze blessure is dat ik rechtdoor alles kan en mag doen. Op horden en hoogspringen na kan ik alles blijven trainen en fysiek loop ik dan ook geen achterstand op.
De leidraad tijdens mijn trainingen moet ‘pijn’ zijn volgens de specialisten. Van zodra ik iets voel, ben ik te ver aan het gaan. Voor atleten die gewend zijn om bijna dagelijks door een bepaalde (pijn)grens te gaan is dit niet zo evident. Dit ervaar ik dan weer als het grote nadeel: welke ‘pijn’ aan mijn knie is een te grote belasting en met welk ‘gevoel’ mag ik wel nog trainen.
Vandaag bespreek ik met mijn trainer Wim Vandeven hoe we de volgende weken het trainingsschema aanpassen en of het EK in Göteborg nog een optie is.
Ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes Hans