8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Stage Lanzarote

 

Nog vier dagen vooraleer ik terugkeer van het Olympisch trainingskamp in Lanzarote. De afgelopen tien dagen heb ik al goed kunnen trainen in perfecte temperaturen. Door de nabijheid van de zee kan de wind af en toe vrij hevig zijn wat de looptrainingen af en toe wat zwaarder maakt. Maar voor al het overige zitten we hier op een prima locatie!

De eerste week had ik het genoegen mijn kamer te delen met Brian Ryckeman (10km open water zwemmen). Het is altijd boeiend om te horen hoe andere topatleten trainen, periodiseren en leven. Voor mij is de kennis die je van andere atleten op doet alvast één van de grootste voordelen van dit Olympische trainingskamp.

In totaal waren er een 120 atleten op dit trainingskamp. Ook Belgisch meest gelauwerde sporter van de vorige eeuw, Eddy Merckx, was enkele dagen van de partij. De eerste week stond er naast de trainingsarbeid ook geregeld een avondactiviteit op het programma. Deze bijeenkomsten van atleten en trainers dienen om elkaar beter te leren kennen, de Olympische vlam bij iedereen nog extra aan te wakkeren en informatie te geven over de Olympische Spelen in Londen. Ik denk dat deze stage voor iedereen een boost heeft gegeven om de Spelen te halen en er te schitteren!

Als ik de volgende dagen nog even goed kan trainen als het eerste deel van de stage, dan kan ik op een geslaagde trainingsstage terugblikken. Na Lanzarote ben ik drie weken in België om daarna op stage te vertrekken naar Zuid-Afrika!

Keep you posted!

Hans