8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Stage Stellenbosch

De langste en  belangrijkste  stage is ondertussen al een kleine twee weken gevorderd. Voor het derde jaar op rij verblijf ik tijdens de maanden december en januari in Stellenbosch, Zuid-Afrika.

Elk jaar kijk ik weer ongelofelijk uit naar deze trainingsstage: de gastvrijheid van de mensen in ons gastenverblijf (Avenues), de heerlijke temperaturen, de relaxte sfeer die hier hangt, het contact met andere Belgische en internationale atleten…
Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat er hier niet hard gewerkt wordt. In tegendeel! Wim legt er weer stevig de pees op en mijn spieren snakken alweer naar de volgende rustdag!

Ik kan al tevreden terugblikken op de eerste 2  trainingsweken: een stevig intensief trainingsblok ligt achter de rug en voorlopig heb ik nog geen last van kwaaltjes (toch niet in meerkamptermen :-) ).
Naast de  vaste trainingsgroep (Tia, Sara en Jolien) probeer ik ook zoveel mogelijk samen te trainen met Eelco Sintnicolaas en Rudy Bourguignon. Hordestartjes en tempo’s zijn een stuk aangenamer als je ze niet alleen moet doen!

Naast het harde labeur op de piste is er ook tijd voor ontspanning. Op rustdagen probeer ik wat van de lokale lekkernijen te genieten. Een stuk  carrotcake en cappuccino van bij Melissa’s gaan er dan altijd wel gemakkelijk in  😉 . Veel uitstapjes zijn er verders nog niet geweest.
De week van 9 januari begint een relatieve rustweek. Dan ga ik proberen iets meer van de prachtige omgeving te zien!

Met de feestdagen in het vooruitzicht wil ik iedereen een fijne Kerst en gelukkig Nieuwjaar wensen!
Of zoals ze het hier zeggen: geseënde Kersfees en ’n gelukkige Nuwe Jaar!
Op naar een subliem 2012!!

Hans