8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Start van een nieuw seizoen

Na het winnen van de Décastar in Talence heb ik drie weken vakantie gekregen. Als bonus werd ik eindwinnaar van de ‘IAAF Combined Events Challenge’. Deze challenge beloont de meest regelmatige tienkamper van het afgelopen seizoen. Kort samengevat kan ik zeggen dat het een SUPERseizoen was! – 1e hypomeeting Götzis (Oostenrijk) met een nieuw persoonlijk record van 8519 punten – 4e Olympische Spelen Londen 2012 met 8447 punten – 1e Décastar Talence (Frankrijk) met 8293 punten – 1e ‘IAAF Combined Events Challenge’ In 2011 was mijn persoonlijk record nog 8200 punten. Het is dan ook duidelijk dat ik dit jaar een grote stap heb gezet. Alle aandacht rond de Olympische Spelen en de fantastische 4e plaats maken dat Londen een unieke ervaring was. Puur sportief gezien is Götzis winnen, het mekka van de tienkamp, mogelijks mijn grootste sportieve verwezenlijking. Het is moeilijk om aan een buitenstaander uit te leggen wat Götzis betekend voor een tienkamper. Je kan het vergelijken met de Ironman triathlon in Hawaii of een Grand Slam in het tennis. De voorbereiding op het nieuwe seizoen ziet er iets anders uit dan andere jaren. Binnen enkele weken word ik voor het eerst papa. Dit jaar is er geen pre-olympische stage in Lanzarote. Andere jaren vertoef ik twee maanden in Zuid-Afrika. Dit jaar verblijven we er enkel in januari. In het winterseizoen staat het EK Göteborg (1-3 maart) als belangrijkste wedstrijd op het programma. Maar als tienkamper is mijn hoofddoel volgend seizoen uiteraard het WK te Moskou (10-18 augustus). Ook Götzis (25-26 mei) en Talence ( 14-15 september) staan weer aangestipt in mijn agenda. Keep you posted! Hans