8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Tia en Hans meter en peter van revalidatiecentrum in Pulderbos

Revalidatiecentrum Pulderbos heeft als taak de zorg op zich te nemen voor kinderen en jongeren met een ernstig neurologisch of respiratoir probleem. Het zijn kinderen die een intensieve revalidatie nodig hebben die niet in een acuut ziekenhuis gegeven kan worden. Tia Hellebaut en Hans Van Alphen zijn voortaan meter en peter van het centrum.

image002In het Revalidatiecentrum kunnen kinderen en jongeren tot 21 jaar terecht voor tijdelijke intensieve revalidatie. Het Revalidatiecentrum bestaat uit een epilepsiecentrum-neurologische afdeling en een respiratoire afdeling. Kinderen en jongeren kunnen in het Revalidatiecentrum residentieel (zowel overdag als ‘s nachts) of enkel overdag verblijven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor ouders en hulpverleners om een beroep te doen op het expertisecentrum via interdisciplinaire adviesgesprekken!

Aan het centrum is ook een school voor kleuter-, lager en secundair onderwijs verbonden waarbij er sterk wordt gewerkt op een zo individueel mogelijk onderwijsprogramma voor elk kind. Net als Tia en Hans zijn de kinderen die hier revalideren kanjers in doorzetten en volhouden. Elke dag opnieuw zijn zij op weg naar hun eigen topprestatie. Tia en Hans begrijpen beter dan wie ook wat zij elke dag presteren. Het is een hele eer voor het centrum dat zij zich, samen met Bob Peeters en Peter van de Velde, willen engageren voor het peterschap van Pulderbos.

Tia Hellebaut: “Fantastisch werk dat de mensen van het revalidatiecentrum doen, een centrum waar de kinderen op een huiselijke manier kunnen verblijven met de beste medische zorgen en onderwijs! In dit centrum kunnen de kinderen ondanks de zorg en specifieke noden, toch kind zijn.”

Hans Van Alphen: “Vanuit mijn opleiding als kinesist heb ik een sterke band met het revalidatiecentrum, het is echt fantastisch om te zien hoe hard hier gewerkt wordt en hoe er op een menselijke manier voor gezorgd wordt dat de kinderen vooruitgang kunnen maken. Ik zie hier veel mensen met het hart op de juiste plaats er alles aan doen om de kinderen stap voor stap weer beter te laten worden.”

Voor meer info www.revapulderbos.be