8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Uitkijken naar Götzis (26-27/05/2012)

 

Dit weekend staat de eerste tienkamp van het seizoen op het programma. In Götzis (Oostenrijk) zal ik de form kunnen testen. Doordat ik me vorig seizoen in Talence verzekerde van een ticket voor de Spelen, moet ik in Götzis geen limieten najagen. Deze meerkamp zullen we dan ook vooral gebruiken om te kijken welke onderdelen in de laatste rechte lijn naar London nog extra aandacht nodig hebben.

Dit wil niet zeggen dat ik zonder ambitie aan de start verschijn. Götzis is en blijft de grootste meerkamp ter wereld (op een OS of WK na). En daar wil je altijd iets moois laten zien. Het deelnemersveld dit jaar is ook weer om duimen en vingers van af te likken: maar liefst 23 van de 30 deelnemers behaalden ooit al meer dan 8000 punten!  De spanning zal in ieder geval te snijden zijn aangezien heel wat atleten de olympische limiet nog moeten behalen of vormbehoud moeten tonen.

Als aanloop naar Götzis heb ik de afgelopen weken een aantal wedstrijden gedaan:

Interclub:
Kogelstoten: 14m82 (moeizame wedtrijd)
Discuswerpen: 51m89 (nieuw PR)
4x400m

Atletissima:
110m Horden: 15.19sec (te frisse omstandigheden, knal op de eerste horde, daarna niet meer kunnen herpakken)
100m: 11.43sec (slechts 10min na de hordenrace, slecht eerste stuk, daarna te verkrampt)

Vlaams Kampioenschap:
Speerwerpen: 67m59 (nieuw PR)
Verspringen: 7m34 (solide wedstrijd)

Na een weekje relatieve rust, voel ik mij klaar om in Götzis enkele mooie prestaties neer te zetten. 

Dit jaar komen ook twee andere Belgen aan de start: Cedric Nolf in de tienkamp en Sara Aerts in de zevenkamp. Ik wens hen veel succes toe! Een vierde Belg Thomas Vanderplaetsen heeft op het laatste moment moeten afhaken met een hamstringblessure. Verzorg je goed en de volgende keer dubbel zo hard knallen!

De meerkamp in Götzis is te volgen via volgende links:
Officiële site: www.meeting-goetzis.at
IAAF: www.iaaf.org/Mini/WCE12/Results/ResultsByEventWCE.aspx?/eventcode=4911/
Via mijn Twitter en Facebook-pagina worden mijn resultaten zo snel mogelijk gepost.

Let’s go!

Hans