8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Verslag EK Parijs-vooruitblik zomerseizoen


EK Parijs

Op 5 en 6 maart vond het  EK indoor in Parijs plaats. Ik was naar daar vertrokken met de ambitie om er mijn persoonlijk record indoor (5747punten) te verbreken en in de individuele onderdelen een seizoensbeste neer  te zetten. Het was voor mij de eerste keer dat ik aan een indoorkampioenschap mocht deelnemen. Het EK was  een hele leuke ervaring was: in het stadion heerste een toffe sfeer, het niveau van de meerkamp was bijzonder  hoog en ik zette een goede prestatie neer: nieuw persoonlijk record in de zevenkamp 5938 punten (een verbetering van bijna 200 punten) alsook in het polsstokspringen (4m90) en in de 1000m (2’37″06). Op de andere onderdelen lukte ik allemaal seizoensbesten (60m-7.20, ver-7m26, hoog-1m94, 60mH-8.30) enkel in het kogelstoten bleef ik met 15m27 onder mijn bestprestatie van dit jaar. Met dit puntentotaal had ik ook even het Belgisch record in mijn bezit (5902 punten), maar Thomas Vanderplaetsen finishte 5 seconden later en realiseerde een totaal van 6020 punten.
Het seizoen 2010-2011 is dus goed ingezet. Na het EK heb ik een weekje rust gekregen. Maar ondertussen heb ik weeral twee zware trainingweken achter de rug. De eerste stage van het zomerseizoen is ook in zicht: zaterdag 2 april vertrek ik naar Valencia!

Vooruitblik zomer

De planning van de zomer begint ook ruw vorm te krijgen. De volgende maanden zien er voorlopig als volgt uit:

april: 2-16 stage in Valencia samen met het Nederlandse meerkampteam
mei:  15  interclub (polsstokspringen, 110mH, 4x400m)
            28-29 meerkamp Götzis in Oostenrijk. Dit is het Mekka van de tienkamp. Hier zal ik
            proberen om het minimum (8200 punten) voor het WK in Daegu te realiseren.
juni: individuele wedstrijden in eigen land
juli: trainingsstage Spanje, individuele wedstrijden in eigen land
augustus: afreis naar Zuid-Korea, eerst een voorbereidingsstage om aan het klimaat te
              wennen daarna WK atletiek 27/08-04/09
september: 18-19 meerkamp Talence in Frankrijk