8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Voorbereiding Götzis: eerste wedstrijden

Het zomerseizoen begint stilaan op kruissnelheid te komen. Over enkele dagen staat de eerste grote afspraak van het seizoen gepland: de meerkamp in het Oostenrijkse Götzis. Hier probeer ik het minimum (8200 punten) te halen voor het WK in Daegu en de OS in London.

Als voorbereiding op mijn eerste tienkamp, heb ik vorige week meegedaan aan de interclub. Na promotie vorig jaar, kwamen we dit jaar uit in de ereafdeling van de KBAB.

Traditioneel hebben meerkampers een goedgevuld programma af te werken op de interclub. Voor mij stond er polsstokspringen, 110m horden en 4x400m op het programma. Door te frisse temperaturen, veel wind en snelle opeenvolging van de proeven was een knalprestatie onmogelijk. Maar met 4m60, 14.84 sec en een handgestopte 49.1 sec ben ik best wel tevreden.

Afgelopen weekend nam ik nog deel aan het Kampioenschap van Vlaanderen. Een goede laatste wedstrijd met 7m40 in het verspringen en 15m21 in het kogelstoten. Goed voor het vertrouwen!

Deze week wordt het trainingsvolume nog verder afgebouwd om helemaal uitgerust aan de start te komen in Götzis. Sinds vandaag is de deelnemerslijst online en die is zoals steeds zeer indrukwekkend: http://www.meeting-goetzis.at/meeting.htm#starterfeld 2011 .
Met 19 atleten aan de start die een persoonlijk record hebben van boven de 8000ptn moet Götzis niet onderdoen voor een wereldkampioenschap.

Via mijn twitter kan je de resultaten op de voet volgen en iedere avond na de wedstrijd kan je een verslag lezen op mijn site.

Hans