8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Voorbereiding zomerseizoen

Blessure Buikspieren

Op de 60m tijdens de Belgische Kampioenschappen meerkamp, een maand geleden, heb ik een verrekking aan de schuine buikspieren opgelopen. Hierdoor moest ik noodgedwongen uit de competitie stappen. Aangezien we de winterwedstrijden beschouwden als een tussendoortje was het een makkelijke keuze om te stoppen. Risico’s nemen is in deze periode van het jaar absoluut niet aan de orde. Maar … ‘elk nadeel heb z’n voordeel’.

Extra trainingsblok

Het voordeel is dat we de planning naar voor hebben kunnen opschuiven en dat ik hierdoor een extra trainingsblok van drie weken heb kunnen afwerken.
Na drie weken extensief trainingswerk en een relatieve rustweek ben ik deze week aan mijn tweede trainingsblok als voorbereiding van het zomerseizoen begonnen.

Stages

Om meer rendement te kunnen halen uit de trainingen (meer rust, minder afleiding en dus betere focus, betere trainingsomstandigheden) vertrek ik volgende week maandag voor tien dagen naar Mijas (Zuid-Spanje). Na terugkomst blijf ik  een kleine twee weken in België om daarna terug drie weken naar Zuid-Spanje (10-30april) af te zakken. Tijdens deze laatste stage ben ik in het gezelschap van enkele tienkampers: Eelco Sintnicolaas, Rudy Bourguignon en Niels Pittomvils.

Wedstrijden

Begin mei staan er in mei enkele individuele wedstrijden gepland als voorbereiding op de tienkamp in Götzis (26-27 mei te Oostenrijk). Dit wordt mijn enige tienkamp vóór de Olympische Spelen. Voor vele atleten is dit een van de belangrijkste momenten om zicht te kwalificeren voor Londen. Als hoogst aangeschreven tienkamp ter wereld is dit dus een mooie generale repetitie voor Londen.

Meer nieuws volgt vanuit Spanje!

Groetjes,

Hans