8519p

17,3K

4de

Volg Hans op Twitter, op Facebook of op Instagram.

Of neem contact op via het Contactformulier.

Stage Valencia en een stevig trainingsblok

Van 2-16 april zijn we op stage geweest in Valencia. Voor de eerste maal zaten we niet samen met de Vlaamse atleten op Tenerife. Het aantal atleten op de piste werd met de jaren steeds meer. Daarnaast waren de Nederlanders met een hele groep meerkampers naar Valencia afgezakt. Hierdoor kon ik een aantal trainingen met andere meerkampers afwerken, waaronder Eelco Sintnicolaas en Rudy Bourguignon. Het is leuker om in groep te trainen en je wordt extra uitgedaagd om het beste van jezelf te geven.

Twee weken trainen onder de Spaanse zon hebben me goed gedaan: ik heb alle trainingen succesvol kunnen afwerken en ik heb het gevoel dat ik verder sta dan vorig jaar, zowel op technisch vlak als op vlak van snelheid en kracht.
Naast de trainingen heb ik ook de tijd gehad om wat te relaxen: even uitrusten op het strand, tapas en sushi eten, een terrasje doen, … Naast al het harde labeur op training is ontspanning ook belangrijk.

Bij terugkomst werden de trainingen nog niet afgebouwd. Wim heeft er ook de voorbije week nog stevig de pees op gelegd. Vorige week was het lichaam dan ook ‘low battery’. Nog één week volhouden en dan volgt een week relatieve rust.

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd op het programma: het provinciaal kampioenschap te Brasschaat. Ik was zonder verwachtingen naar deze wedstrijd getrokken. De vermoeidheid van de voorbije trainingsweken zat nog in de benen en in de voormiddag had ik nog een pittige looptraining afgewerkt. In het kogelstoten liet ik in mijn beste worp 14.46m opmeten. In het discuswerpen wierp ik de discus 47.28m ver. Vooral over deze laatste prestaties was ik zeer tevreden!

Binnen 5 weken staat de eerste grote afspraak van het seizoen op de planning: de meerkamp in het Oostenrijke Götzis (28-29 mei). Hier zal ik proberen om het minimum (8200 punten) te realiseren voor het WK in Daegu.
Als voorbereiding op deze meerkamp zal ik nog aan een aantal wedstrijden deelnemen als training:
– 15 mei 2011: Interclub te Nijvel: 110m horden, polsstokspringen, 4x400m
– 22 mei 2011: Kampioenschap van Vlaanderen te Gentbrugge: proeven nog te bepalen
Meer informatie over de meerkamp in Götzis vind je op volgende website:
www.meeting-goetzis.at

Tot binnenkort,

Hans